dimecres, 13 de desembre de 2017

POT DE LA CALMA

Durant aquests dos dies i aprofitant que estem treballant el projecte de l'AIGUA, les granotes hem estat elaborant el nostre Pot de la Calma.
Aquest pot és una eina súper útil per grans i petits i ens ajuda a regular-nos i relaxar-nos. Una eina que ens ajudarà quan l'infant tingui una rebequeria, estigui nerviós etc.
El pot serveix per a organitzar i centralitzar el sistema nerviós central dels petits a través d'un estímul concret. Per tant, el pot de la calma  ajuda a rebaixar el ritme cardíac i desaccelerar la respiració, i això precisament permet que la ment es desbloquegi.
Dediquem els primers minuts de la sessió a calmar-nos, connectar amb la nostra respiració i veure com cau la purpurina. Per a ells és un moment de relaxació i, el més important, és un objecte que els calma i que els fa sentir millor perquè l'han fet ells mateixos.


2 comentaris:

  1. Me encanta joo ya me hubiera gustado conocer al pot de la calma antes lo usaremos en casa siempre q sea necesario mil gracias por vuestras herramientas y aprendizaje sobre el proyecto del aigua

    ResponElimina
  2. Molt encertat! l'Arnau li té un gran "respecte" al pot de la Calma. Interessant per traslladar-ho a altres "objectes" de la vida quotidiana que poden ajudar a endreçar el nostre dia a dia.

    ResponElimina